Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hoş geldin, .
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız: 0



    Dos Ve DDos Atakları

    Tehlike
    Tehlike
     
     


    Mesaj Sayısı : 31
    Tecrübe : 92
    Rep : 2
    Kayıt tarihi : 27/11/10
    Yaş : 29
    Nerden : Niğde
    Lakap : tehlike

    Dos Ve DDos Atakları Empty Dos Ve DDos Atakları

    Mesaj tarafından Tehlike C.tesi Kas. 27, 2010 6:10 pm


    DoS atakları Nedir?

    DoS yani açılımı Denial of Sevice olan bu saldırı çeşidi bir hizmet aksatma yöntemidir.Bir kişinin bir sisteme düzenli veya arka arkaya yaptığı saldırılar sonucunda hedef sistemin kimseye hizmet veremez hale gelmesi veya o sisteme ait tüm kaynakların tüketimini amaçlayan bir saldırı çeşididir.Birçok Yöntemle Hizmet aksatma saldırıları gerçekleştirilebilir.




    DDoS atakları Nedir?

    Bir saldırgan daha önceden tasarladığı BİR ÇOK makine üzerinden hedef bilgisayara saldırı yaparak hedef sistemin kimseye hizmet veremez hale gelmesini amaçlayan bir saldırı çeşididir. Koordineli olarak yapılan bu işlem hem saldırının boyutunu artırır hem de saldırıyı yapan kişinin gizlenmesini sağlar. Bu işlemleri yapan araçlara Zombi denir.
    Bu saldırı çeşidinde saldırganı bulmak zorlaşır. Çünkü saldırının merkezinde bulunan saldırgan aslında saldırıya katılmaz. Sadece diğer ip numaralarını yönlendirir.Eğer saldırı bir tek ip adresinden yapılırsa bir Firewall bunu rahatlıkla engelliyebilir. Fakat saldırı daha yüksek sayıdaki ip adresinden gelmesi Firewall un devre dışı kalmasını sağlar(Log taşması firewall servislerini durdurur).İşte bu özelliği onu DoS sadırısından ayıran en önemli özelliğidir.


    DoS Atakları için kullanılan programlar?

    Ping Of Death

    Bir saldırgan hedef aldığı bir makineye büyük ping paketleri gönderir. Birçok işletim sistemi gelen bu maksimum derecede paketleri anlayamaz cevap vermez duruma gelir ve işletim sistemi ya ağdan düşer ya da çöker.


    SSPing

    SSPing bir DoS aracıdır.SSPing programı hedef sisteme yüksek miktarda ICMP veri paketleri gönderir. İşletim sistemi bu aldığı data paketlerini birbirinden ayırmaya çalışır.Sonuç olarak bir hafıza taşması yaşar ve hizmet vermeyi durdurur.


    Land Exploit

    Land Exploit bir DoS atak programıdır. TCP SYN paketiyle hedef sisteme saldırıdır. Saldırı aynı port numarasına sürekli olarak yapılır. Land Expoit aynı kaynak ve hedef portları kullanarak SYN paketleri gönderir.
    Bir Çok Makine bu kadar yüklenmeyi kaldıramayacağı için Buffer overflow yaşar ve hiçbir bağlantıyı kabul edemeyecek duruma gelir.


    Smurf

    Smurf broadcast adreslere ICMP paketleri gönderen bir DoS Saldırı programıdır.Saldırgan ICMP echo istekleri yapan kaynak adresi değiştirerek ip broadcast a gönderir. Bu broadcast network üzerindeki her makinenin bu istekleri almasına ve her makinenin bu sahte ipli adrese cevap vermesini sağlar.Bu sayede yüksek seviyede network trafiği yaşanır. Sonuç olarak bir DoS saldırısı gerçekleşmiş olur.
    Bir TCP bağlantısının başında istekte bulunan uygulama SYN paketi gönderir. Buna cevaben alıcı site SYN-ACK paketi göndererek isteği aldığını teyit eder. Herhangi bir sebeple SYN-ACK paketi gidemezse alıcı site bunları biriktirir ve periyodik olarak göndermeye çalışır.
    Zombilerde kullanılarak kurban siteye dönüş adresi kullanımda olmayan bir IP numarası olan çok fazla sayıda SYN paketi gönderilirse hedef sistem SYN-ACK paketlerini geri gönderemez ve biriktirir. Sonuçta bu birikim kuyrukların dolup taşmasına sebep olur ve hedef sistem normal kullanıcılarına hizmet verememeye başlar.


    WinNuke

    WinNuke programı hedef sistemin 139 nolu portuna &

      Forum Saati C.tesi Mayıs 11, 2024 6:06 pm